Klubbmøter/smakinger:

Julemøte på Nærbø

Lørdag den 3 des 2022 blir det julemøte hjemme hos Anita og Terje. Vi begynner å bli “gamle” hele gjengen så vi har bestemt oss for å starte i 18 tiden fremover. Vi tar derfor toget som ankommer Nærbø stasjon kl. 18:05 Anita har lovet ø kjøre de som ikke vil gå, men det er en kort spasertur til Gåseveien 11.
Vi gleder oss til nok en hyggelig kveld sammen med gode venner.
Påmelding på Vipps #689640

Julebordsmaking på Kvernaland

Fredag den 8 des 2017 hadde vi et “julebord” og whiskysmaking hjemme hos Inger og Rolf. Eivind og Wenche hadde vært i Danmark (tror det var første gang de var i Danmark 🙂 ) og kjøpte kalkunbryst og med god dugnadsinnsats med saus fra Lye, waldorfsalat fra Madla og riskrem fra Bryne fikk Inger kokt i hop en veldig fin middag til oss. For de som holdt ut lenge nok ble det en fantastisk whiskykake også.

Whiskyutvalget denne gang var: Thy whisky nr. 6, Ablour A´bunnadh, Caol Ila Destiller Edition og Arran julewhisky. Vi hadde ikke noen avstemning om hvem som var best men Caol Ila’en hadde vel kanskje et lite overtak følte jeg.
Trond Sverre hadde også med seg kjempegodt hjemmelaget øl! Takk for det!!

Skottlandstur

Den 6-8 okt.-2017 var vi i Skottland. Kjempe tur med mange gode opplevelser. Vi ble til slutt 14 stk. som reiste.

Her er reiseruta vår i korte drag:

Fly fra Sola til Aberdeen
Hentet med minibuss på flyplassen.
Ardmore destillery, tour, smaking og handling.
Duncan Taylor, smaking og handling.
Glen Moray, tour, smaking og handling.
The Garth Hotel, her hadde vi kveldsmat og sovnet etter en travel dag 🙂
Knockando woolmill, besøk på “ullvarefabrikk”
Cardhu, besøkte kvega og hadde en fantastisk smaking etterfulgt av handling her og.
The Mash Tun, her spiste vi lunsj. (I Aberlour).
Whisky Castle, her hadde vi en smaking etterfulgt av handling.
The Garth Hotel, whiskysmaking med grunnleggeren av “Angels share” Robert.
The Garth Hotel, middag og overnatting.
Glen Grant, tour og omvisning og “familiebilde” av reisegjengen.
The Glen Livet, innom og kikket og handlet litt.
Speyside Cooperage, her fikk vi et kort stopp for å se på tønnefjellet deres, dessverre stengt.
Dufftown, whiskybutikk
En restaurant i Keith, lunsj.
Strathisla Distillery, her var det bare fritt til å handle og kikke rundt på nydelig distillery.
Vi reiste tilbake til Aberdeen airport for hjemreise.

Whiskytur til Hjørring

1 og 2 september 2017 var vi i Danmark på tur. Vi var hele 11 stk. fra klubben vår som stilte opp. Vi hadde avtalt med Stig på Risgård Vinhandel at han skulle arrangere vin og whiskysmaking for oss på fredagen. Dette ble en stor suksess som vi gjerne vil gjenta, men kanskje uten whiskydelen (det ble egentlig unødvendig). Lørdagen var vi på messe hos Stig og fikk whisky så det holdt, dette kombinert med flott sommervær og mye god mat utover dagen førte til at det hele ble en kjempe helg for oss som fikk det til å komme. Vertskapet vårt på campingplassen legger dessverre inn årene, men vi håper noen andre overtar til neste år. Vi er i alle fall klar for ny tur.

Whiskykveld på Ålgård.

Fredag 31.03.2017 hadde vi whiskysmaking på Bokken Pub på Ålgård, Gjesdal Gjestgiveri.
Vi var 26 personer påmeldt. Både medlemmer og venner av disse. Alle valgte å overnatte på hotellet.

Vi startet opp kl. 19.30

Først ønsket Rolf Børge velkommen og orienterte om kveldens program.

Deretter var det whiskysmaking av 5 whiskyer ved Eivind.

1. Glenkinchie Single Malt 12 Y.O,
2. Old Pulteney 17 YO Single Malt.
3. The Glenlivet Nadurra Cask Strength;
4. Angels Nectar Rich Peated Edition
5. Bruichladdich Port Charlotte 10 YO.

Deretter var det en rikholdig tapasbuffe med salg av øl og vin. Dessert fikk vi også. 😊

Etterpå hadde vi bongsalg av klubbens whiskyer og sosialt samvær. 😊

Både Jæren kommunale whiskyklubb og vertskapet på Gjesdal gjestgiveri, fikk gode tilbakemeldinger etter denne kvelden, og alle så ut til å ha en veldig kjekk kveld. 😊

Referent Wenche

Årsmøte 4/2-2017

Eivind og Wenche stelte i stand en fin smaking med god mat attåt. Her har jeg et lite hull både i minnet og kalenderen (hva nå det kan komme av) satser på at noen kan komme med fornuftig input her. Der ble i alle fall bestemt at vi skal arrangere tur til Skottland i høst og vi fikk allerede 16 forhåndspåmeldte.

Whiskysmaking/julebord hos Bjørn 19/11-2016

Bjørn hadde stelt i stand flott viltmiddag til oss og vi smakte på mange gode whiskyer.
Vi fikk også delt ut den første klubbwhiskyen til JKW. Det var en smaksbombe av de sjeldne, fantastisk whisky.

Referat fra smaking 19/8-2016

Da var første smaking i JKW-s historie i boks. På grunn av litt forfall i siste øyeblikk ble vi bare 9 stk, men vi hadde det kjekt for det 🙂
1DX20277                 20160819_200315

Vi blindsmakte 5 forskjellige whiskyer, og der ble mye og god diskusjon rundt dette. Vi endte opp en en “billig” Finlaggan som vinner, dette var forholdsvis overraskende med tanke på hvilke andre whiskyer vi hadde med. Tror nok ikke jeg var alene om å ombestemme meg litt etter å ha smakt på de noe lenger. Avstemningen ble gjort rett etter at vi hadde gått gjennom alle en gang, men noen av whiskyene trengte egentlig litt tid for å komme til sin rett.
Det ble også diskutert pris på smakingene og der var enighet om at 150 som vi tok denne gang nok var for lite. Denne gangen holdt det akkurat til 3 av whiskyene, så sponset Eivind og Rolf hver sin flaske i tillegg. Vi bør nok doble prisen, det vil gi litt overskudd slik at vi får bygd opp et lite utvalg av whiskyer slik at vi har noe å by på til bongsalget etter smakingen. Blir litt feil når det skal være whiskyene til verten.
Vi startet kvelden med “kun” whisky og hadde bedømmingen før vi tok frem ost og kjeks, tror at alle syntes det ga mer “rettferdighet” til whiskyene.

Takk til alle for en kjekk kveld!!

Her er resultata fra avstemningen:

Type Whisky Bruicladdich Organic Scottish barley Allt A Bhainne NWF Laddie Finlaggan Ardbeg Dark Cove
Poeng 14 33 30 34 23

19/8-2016

Der blir smaking hjemme hos Rolf og Inger fredag den 19/8. For de som måtte være i tvil om adressen er den Holmebakken 10 på Kvernaland. Vi starter opp kl. 1930. Der blir lett servering av mat som passer til Whiskyene vi skal smake. Det er foreløpig ikke helt bestemt hvilke whiskyer vi skal smake, men Eivind (og styret) er satt på saken så det blir nok bra 🙂